17 септември 2012 г.

златни картофки







Много популярна рецепта - с благодарност към дамата,която я сподели!

Картофите стават с тънка,хрупкава,златна коричка отвън,а отвътре са мекички,доколкото може да се каже нещо за отвътре,защото са нарязани на много тънки филийки.










Продукти:

500 гр. картофи
2 с.л. олио + 1 с.л. масло
1 голяма глава лук
черен пипер,сол и шарена сол / по желание /







Приготвяне:

Нарежете обелените ,измити и подсушени картофи на много тънки полу шайби.
В тиган с не залепващо покритие !!! загрейте мазнината и сложете картофите,посолете ги,по желание поръсете млян черен пипер и шарена сол.





Похлупете тигана с капак,а силата на котлона да е средна ( при мен от максимална 9 се готвят на 4-та ) .







Картофите едновременно се задушават и се запържват.Разбъркват се през няколко минути и пак се похлупват.
Като поомекнат добавете лука,нарязан на полумесеци,разбъркайте и гответе,докато и той стане златист.




18 коментара:

  1. Не знам дали са златни :), но са разкошни !
    Хубава нова седмица ,Роси ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепни са! Златни, хрупкави и ароматни! Записвам си рецептата в списъка с нещата, които трябва да се опитат.
    Приятна вечер, Роси! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Златни са и ги обожаваме :) Това бяха първите картофки, които се научих да правя в тефлоновия тиган и си пазех първия тефлонов само за тях :)
    Чуднички са твоите, Роси!
    Дай сега гарнитурата :))

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни са Роси!
    Анджи я изхранваме почти изцяло на тях:)
    Прегръщам те:)

    ОтговорИзтриване
  5. Много са вкусни, Роси! Казвам го от опит - това е на свекървата специалитета! И наистина, човек може да се нахрани само с тях. И един домат! ;)
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни са,Роси!Наистина златни!

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитно изглеждат тези картофки, Роси!
    Така не съм ги приготвяла, но щом ти ги препоръчваш ще опитам :)

    Прегръдки и хубава вечер!

    п.п. И успешна учебна година на ученичката ви :)

    ОтговорИзтриване

  8. Роси ,много апетитно приготвени и поднесени!
    Благодаря,че ме подсети!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Изключително апетитни картофки! Идеята много ми харесва. Благодаря, че я сподели! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Защо не ги видях по-рано, чудех се за гарнитурката днес:):):)Разкошни са, Роси! Личи си колко са вкусни! Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  11. леле какъв загар,супер са ,Роси!
    Слагай и бирата на масата ....идвааам!
    честит празник
    целувки

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотни са :) ще ги направя задължително, Роси :)

    ОтговорИзтриване
  13. Роси, наистина златни са тия картофки! Много ги обичаме!Аз една година продарих на съпруга ми на Tefal-ActiFry-хем се пържат нещата, хем в малко мазнина, хем уреда ги разбърква-единствения недостатък е, количеството- 800 гр. картофи за едно зареждане, а ние сме 4-ма :)
    Но не съм слагала лук.Следващия път ще опитам както ти си ги направила.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Аз винаги така ги приготвям картофите, само че без лука.
    Страхотно изглеждат твоите, Роси!
    Както винаги много елегантно поднесени.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Роси, картофките ти...... изглеждат вълшено!! Рецептата е ... много лесно изпълнима, а.... резултата изглежда..... апетитно впечатляващ! Благодаря ти за хубавата идея! Ще опитам... още тази вечер!!!
    Прегръщам те и ти желая много настроение и късмет през цялата седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. Наистна "златни" картофки! Вкусни, апетитни и свършват за нула време!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ви за вниманието,дами!
    Поздрави и хубав ден на всички!

    ОтговорИзтриване